BİTLİS / HİZAN - İstiklal Ortaokulu

İstiklal Ortaokulu

Esentepe Mahallesi, Horozdere Caddesi, No2 Hizan/BİTLİS
Vizyon
Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; Milli değerlerinin bilincinde olan, bilim ve teknolojinin ışığında; öğrenmeyi öğrenen, sorgulayan, üreten, güvenilir paylaşımcı, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseyen bireyler yetiştiren kalitede öncü bir kurum olmak
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Sağlam karakterli, dürüst, vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, mili ve evrensel değerleri tanıyan benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, üretken ve kendini geliştiren öğrenciler yetiştirmek.
İlçe merkezinde bulunmakta, il merkezine 45 km.